Bezittingen in Moneybird

Deze stond al een tijdje op de wensenlijst: makkelijk je bezittingen afschrijven. En niet alleen op onze wensenlijst. Jullie, ondernemers en boekhouders, vragen er al een tijdje om. Het ontwikkelen was nogal een klus, vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken. In de taal en denkwijze van de ondernemer. In een paar stappen voeg je nu bezittingen toe en het afschrijven doen we volledig automatisch.

Waar je voorheen handmatig categorieën en memoriaalboekingen moest maken om investeringen goed in je administratie te krijgen, gaat dat nu een stuk makkelijker. Je voegt namelijk je bezitting toe vanuit je inkoopfactuur. Dit betekent dat de meeste gegevens al ingevuld zijn! Zodra je bezitting is toegevoegd, schrijven wij automatisch voor je af.

Per bezitting kan je alles wat belangrijk is rondom die investering zien, zoals aanschafwaarde, huidige waarde, restwaarde en hoeveel wij maandelijks voor je afschrijven.

Voorbeeld afschrijving laptop

Je kunt op je bezittingen ook een willekeurige afschrijving of andere acties doen, mocht je hiermee in aanraking komen. Via de activastaat heb je inzicht in al je bezittingen. Een superhandig overzicht voor bijvoorbeeld de aangifte van je inkomstenbelasting. Heb je al eerder vaste activa afgeschreven? Dan kun je deze met terugwerkende kracht netjes inboeken. Kom je er niet helemaal uit met alle boekhoudkundige termen? Dan wil je boekhouder vast met je meedenken.

Ons streven blijft natuurlijk om ondernemers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. En om het ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken zelf alles bij te houden. Met deze toevoeging is dat ons hopelijk weer gelukt.

Momenteel zijn we deze feature aan het uitrollen naar al onze gebruikers. Mocht je ‘Bezittingen’ nog niet terugvinden in het menu, dan staat deze optie voor jou nog niet aan. Wil je hier al wel mee aan de slag? Zet de optie dan aan via Instellingen > Beta-features.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.