PSP, PayPal, creditcard en spaarrekening koppelen

Je rekening koppelen met Moneybird is niet langer alleen mogelijk voor betaalrekeningen met een IBAN-nummer. Je PayPal-rekening, spaarrekening, creditcard-rekening en rekeningen bij Payment Service Providers (PSP's) kunnen nu automatisch ingelezen worden via Ponto.

Koppelen met Ponto #

Eerder moest je voor rekeningen zonder IBAN-nummer handmatig je transacties toevoegen aan je boekhouding. Of hield je het saldo van een spaarrekening bij via een memoriaal. Dat kan nog steeds maar veel makkelijker is natuurlijk om dit te automatiseren.

Via Instellingen > Bank > Toevoegen > Koppel een andere bank koppel je vrijwel elke rekening via Ponto. Er wordt een aparte rekening voor je aangemaakt. De transacties worden elke dag meerdere keren automatisch aan je administratie toegevoegd. En als je een spaarrekening koppelt, wordt deze netjes geactiveerd op je balans mét het juiste saldo.

Betalingen verwerken #

Met de nieuwe koppeling kun je je betalingen van PayPal, een PSP of creditcard makkelijk verwerken. Je koppelt elke transactie direct aan de bijbehorende factuur, zoals je ook gewend bent van bankrekeningen. Zijn er boekingen tussen je bankrekening en een PayPal-, PSP- of creditcard-rekening? Dan gebruik je de categorie 'Kruisposten' om de boeking te verwerken. 

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.